Dry Needling

Snel Beter door Juiste Behandelingen

Verwijzingen

Sinds een aantal jaren is het mogelijk zonder verwijzing van uw huisarts een afspraak te maken met uw fysiotherapeut (directe toegankelijkheid). Deze beoordeelt of de klacht door hem of haar kan worden behandeld. Indien nodig, verwijst de therapeut u terug naar de huisarts. Oordeelt uw fysiotherapeut dat de klacht in aanmerking komt voor therapie, dan wordt de behandeling gestart en zal uw huisarts, na uw toestemming, in kennis worden gesteld van deze behandeling. Uw huisarts blijft zodoende op de hoogte van uw situatie.

Bestaat er een uitgebreide medische status of heeft u een operatie ondergaan in het ziekenhuis en heeft u een specialist bezocht, dan is een verwijzing noodzakelijk met nadere informatie betreffende uw klachten en problemen. Voor langdurige fysiotherapie of behandeling aan huis is altijd een verwijzing van een arts noodzakelijk.

Type Behandelingen  

Claudicatio intermittens
Claudicatio intermittens

Fysiotherapie bij etalagebenen Wat zijn etalagebenen? Bij etalagebenen krijgt U klachten in het been tijdens het lopen, die weer afnemen zodra U stil staat. De klachten kunnen optreden in de voet, de kuit, het dijbeen...

Littekenbehandeling
Littekenbehandeling

Wanneer ga je met een litteken naar de fysiotherapeut? Zodra een litteken klachten geeft kun je voor behandeling komen. Dit geldt ook voor littekens die al jaren bestaan. Welke klachten kun je hebben van een...

COPD zorg
COPD zorg

Gezonde longen zijn van levensbelang. Steeds meer mensen hebben echter longklachten. Voor patiënten met longklachten is een speciaal behandelprogramma ontwikkeld. De grootste groep bestaat uit patiënten met COPD (Chronische Obstructieve Pulmonary Disease).

Dry Needling
Dry Needling

Dry needling is een nieuwe methode om de spieren binnen het houdings- en bewegingsapparaat effectief te kunnen behandelen. Wanneer een spier te strak gespannen is, zal er sprake zijn van lokale spier verhardingen, triggerpoints genoemd.

Oedeemtherapie
Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht en eiwitten in het lichaamsweefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht. Lymfoedeem is een chronische aandoening die vaak geleidelijk ontstaat, met verschillende oorzaken.

Manuele Therapie
Manuele Therapie

De manueeltherapeut houdt zich, net als de fysiotherapeut, bezig met het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan en van het houdings- en bewegingsapparaat. Manuele therapie is een verbijzondering van 4 jaar die de..

Fysiotherapie
Fysiotherapie

De fysiotherapeut en manueel therapeut worden dagelijks geconfronteerd met patiënten met klachten aan en van het houdings- en bewegingsapparaat. Indien u klachten heeft aan gewrichten of spieren, bewegingsproblemen heeft door pijn en..

Wij zijn geregistreerd in het deelregister manuele therapie, odeemtherapie en dry needling en zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet.