VAN DEN BORN fysiotherapie

Onze praktijk is al meer dan 30 jaar gevestigd in het oude centrum van Rijswijk, op de hoek van de Tollensstraat en de Schoolstraat. In de praktijk werken 3 fysiotherapeuten, met verschillende specialisaties.

U kunt bij ons terecht voor:
Algemene fysiotherapie, waaronder begeleiding bij COPD
Manuele therapie
Dry needling
Claudicatio klachten
Oedeemtherapie

Therapieën
De fysiotherapeut en manueel therapeut worden dagelijks geconfronteerd met patiënten met klachten aan en van het houdings- en bewegingsapparaat.

Indien u klachten heeft aan gewrichten of spieren, bewegingsproblemen heeft door pijn en stijfheid, kunt u door onze behandelingen weer beter gaan bewegen en herhaling van de klachten in de toekomst voorkomen.

In onderling overleg stellen we een behandelprogramma op en geven we uitleg over de klachten en het herstel hiervan.

 

Onze Specialisaties

Manuele TherapieManuele therapie

De fysiotherapeut en manueel therapeut worden dagelijks geconfronteerd met patiënten met klachten aan en van het houdings- en bewegingsapparaat. Sinds 2005 is dry needling erkend en toegevoegd aan het beroepsprofiel van de fysiotherapie in Nederland.

Dry needling is een nieuwe methode om de spieren binnen het houdings- en bewegingsapparaat effectief te kunnen behandelen. Wanneer een spier te strak gespannen is, zal er sprake zijn van lokale spierverhardingen, triggerpoints genoemd.

OedeemtherapieOedeemtherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht en eiwitten in het lichaamsweefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht.

Lymfoedeem is een chronische aandoening die vaak geleidelijk ontstaat, met verschillende oorzaken. Lymfoedeem kun je onderverdelen in primair en secundair oedeem.

COPD ZorgCOPD zorg

Gezonde longen zijn van levensbelang. Steeds meer mensen hebben echter longklachten. Voor patiënten met longklachten is een speciaal behandelprogramma ontwikkeld.

De grootste groep bestaat uit patiënten met COPD (Chronische Obstructieve Pulmonary Disease). Maar ook patiënten met Astma, Bronchiëctasieën, Longfibrose, Pulmonale hypertensie, Sarcoïdose, Cystic Fibrosis en patiënten voor en na een longtransplantatie komen voor deze behandeling in aanmerking.

Dry NeedlingDry Needling

De fysiotherapeut en manueel therapeut worden dagelijks geconfronteerd met patiënten met klachten aan en van het houdings- en bewegingsapparaat.Sinds 2005 is dry needling erkend en toegevoegd aan het beroepsprofiel van de fysiotherapie in Nederland.

Dry needling is een nieuwe methode om de spieren binnen het houdings- en bewegingsapparaat effectief te kunnen behandelen. Wanneer een spier te strak gespannen is, zal er sprake zijn van lokale spierverhardingen, triggerpoints genoemd.

Wij zijn geregistreerd in het deelregister manuele therapie, odeemtherapie en dry needling en zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet.